onsdag 18 januari 2012

Sagoprojekt


Innan jul fick vi en förfrågan från tre tjejer på gymnasiet om vi kunde tänka oss att delta i deras projektarbete om sagor och barns fantasi. Vi tyckte det lät spännande och sa att de var välkomna till vår klass.

Idag var det dags - Klara, Julia och Karolina besökte oss och fick igång barnens tankar och fantasi rejält! Tjejerna hade själv skrivit ihop början på en spännande saga om fyra barn som leker vid sin hemliga koja i skogen. Plötsligt upptäcker de en surrande boll som lyser i alla färger. När alla fyra barnen rör vid bollen samtidigt smäller det till och det blir alldeles mörkt...


Fortsättningen var upp till barnen. De var med på noterna direkt och kom med massor av förslag på tänkbara lösningar och händelser. Många av förslagen handlade om att barnen hamnade i andra, fantastiska och även hemska världar och mötte varelser av olika slag. Tjejerna bad dem också rita och måla till idéerna. Tror att alla tyckte det var ganska roligt!
Nu ska Klara, Julia och Karolina vidare till två andra tvåor i kommunen och göra samma sak för att sedan sammanställa allt och även jämföra sin upplevelser. Vi är lovade en uppföljning där den färdiga sagan redovisas. Ska bli riktigt kul att se vad de kan göra med allt material! Här kommer några fler bilder från dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar