tisdag 7 februari 2012

Nytt tema - Kroppen

Den här veckan har vi kört igång med vårt nya tema, kroppen. Första uppgiften blev att var och en fick tänka till och rita hur de trodde att vi ser ut inuti vår kropp. Sedan fick de i grupp diskutera sig fram till en lösning alla kunde känna sig nöjda med. Grupperna redovisade därefter sina förslag för klassen.


Riktigt roligt att höra deras funderingar! De flesta grupperna visste att vi hade hjärta, hjärna och magsäck, eller "matsäck" som de flesta hade skrivit. Lungor hade de också bra koll på, de hamnade bara lite långt utåt axlarna! Veckorna framöver kommer vi nu att gå igenom skelett, hud, matsmältning, våra sinnen, hjärta och blodomlopp. Efter det hoppas vi att allt hamnar på rätt plats!



På datafronten har vi fortsatt att skicka mejl till varandra. Idag har vi dessutom lärt oss att bifoga fil.Träna gärna på att skicka mejl till varandra, barnen kan själv sin e-postadress. Idag har vi också pratat om hur viktigt det är att man skriver trevliga, tydliga meddelanden och att allt du skriver finns kvar, det syns vem som har skickat meddelandet. Det här är superviktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar