lördag 21 april 2012

Besök på brandstationen!


När vi kom till brandstationen tog Mikael Hjälm emot oss och berättade om hur de jobbar på brandstationen. Han visade en film om vad som händer när det börjar brinna i ett rum och hur snabbt det går när elden väl tagit fart. Vi fick lära oss att man ska hålla sig nära golvet om det är rök och brinner i huset. BRANDVANARE är jätteviktigt att man har i huset/lägenheten så att man blir varnad om det börjar brinner. Vi fick många frågor besvarade som vi undrade över.

Mikael visar oss hur många olika maskiner och saker det finns i brandbilen. Det finns maskiner med tryckluft som kan klippa sönder bilar. Slangarna är långa och måste rengöras varje gång man haft dem ute för att släcka en eld, man ser också över dem så att de är hela innan man tar tillbaka dem till brandbilen igen.
 Det finns två båtar som de kan ta hjälp av om de behöver ut på ån eller havet för att hjälpa människor. Denna båten har de när de åker ut på havet.
 Som avslutning fick vi släcka eld med brandsläckare och lära oss hur man släcker eld på en människa det var svårt men alla testade på. Det är bra att ha gjort, även om man hoppas slippa göra det i verkligheten.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar